Też polecam ten warsztat. Kilka napraw w przeciagu 7miu lat jeżdzenia Felicia tam zrobiłem. Ostatni raz bylem z dwa-trzy lata temu na wymianie sprzegla - było juz to po zmianie właściciela warsztatu (kiedyś był taki starszy gość) ale też bez zastrzeżeń. Facet miał dobre ceny na cześci (głupi byłem, że przyjechałem ze swoimi).
[O1] niebieskie dymienie po wymianie na nową turbine>wtry
Zwiń
X
-
[O1] niebieskie dymienie po wymianie na nową turbine>wtry
Panowie moja Octavia AGR dymiła mocno na niebiesko jak się okazało była rozszczelniona turbina i miała luz,oddałem do serwisu-diesla i została zregenerowana.Przejeździłem już 700km od wymiany po mieście (jeszcze w trasie nie bylem)i dalej widzę ze dymi ale mniej,najwięcej niebieskiej mgiełki jest jak się rozpędzam zwykle max.do 2500obr/min. Przebieg to 340.000km czy to może być zużyty silnik czy mógł paść któryś z wtrysków.Co proponujecie mi doradzić żeby pozbyć się tego dymu.
ps.mam zamontowanego power boxa polskiej renomowanej firmy.
-
-
Cześć kolego ja też mam problem z ostrym dymieniem -- turbine mam 8 tys km po regeneracji i ostatnio zaczelo bardzo mocno dymic --- auto dalem na diagnostyke i stwierdzili że turbina jest ok i problem leży w zbyt dużym ciśnieniu oleju które podwiesza popychacze i dlatego dymi -- stwierdzili że mam do wymiany pompe oleju w ktorej podwiesza się zawór. Ile w tym prawdy nie wiem ale zmienie pompe bo koszt mniejszy niz turbina. W środę będe wymieniał i zobczę czy usterka została wyeliminowanaPrawda jest tylko jedna i leży tam gdzie leży
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Qbicaoddałem do serwisu-diesla i została zregenerowana.Przejeździłem już 700km od wymiany po mieścieW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lugabZamieszczone przez Qbicamam zamontowanego power boxa polskiej renomowanej firmy.
:box :box2 owiesic :zlo:
to chyba na tyle
a o cudownych BOXach bylo na forum....zło.......zabijasz silnik......itp....itd
wywal go i zobacz co sie dziejesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ale ja bym sie pokusił o czasowe wywalenie boxa i sprawdzenie czy nie bedzie poprawy.http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Qbicaps.mam zamontowanego power boxa polskiej renomowanej firmy.
Jeśli nie ubywa oleju od czasu zmiany turbiny, a dymi na niebiesko. To ja dalej obstawiam olej w wydechu. Pewnie w katalizatorze jeszcze coś siedzi. O ile go jeszcze masz przy tym przebiegu. :szeroki_usmiechW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
Komentarz